Skötselråd Tape och Keratin extension


1. Tvätta inte håret på 2 dagar efter isättning.


2. Sov alltid med 1 eller 2 lösa flätor


3. Var noga med att borsta igenom håret varje dag med en rekomenderad borste som inte skadar fästena.


4. Var mycket noga med att borsta utifrån och in samt håll håret i ett fast grepp så att det inte rycker till vid fästpunkterna.


5. Gnugga aldrig håret när du schamponerar, utan stryk och krama in schampot.


6. Undvik balsam/inpackning på fästena, låt balsamet sitta några minuter i längderna innan du sköljer ur det.


7. När du handdukstorkar håretbör du integnugga det mellan handduken, utan istället vira handduken runt.


8. Använd hårfön efter tvätt för att få fästena helt torra.


9. Tvätta håret efter solbad och träning fär att undvika salter och mineraler som försämrar fästena och hårkvaliten.


10. Undvik bad i pooler och salta hav.


11. Använd rekommenderat schampo och balsam.


12Undvik "ej-vattenlösliga" silikon och oljebaserade produkter, dessa försämrar fästena och hår kvaliten.


13. Undvik även produkter som innehåller proteiner och sulfater, dessa gör håret tovigt och trassligt.


14. Låt bli att pilla för mycket på fästena.


15. Känn efter regelbundet på fästena så de inte trasslar sig, dra försiktigt isär dem om detta sker. Trasslar det sig mycket så kan din frisör hjälpa dig.


NÄR DU FÖLJER DESSA SKÖTSELRÅD FÅR DU EN SÅ FIN OCH HÅLLBAR FÖRLÄNGNING SOM MÖJLIGT!


 


 

*****************************************************************************************************************************************************************

 



Tips för lyckat hår:Oavsett vilken hårkvalité du har ska du alltid använda ett värmeskydd innan du använder hårfön, varma tänger eller spolar. Det skyddar, stärker och ger håret glans. Frisyren håller dessutom längre. Tänk på att inte tvätta håret för ofta och använda ett schampo som passar dig och dina behov. Håret är alltid som snyggast och lättast att "stajla" när det inte är precis nytvättat.


Långt svallande hår: Använd en stor locktång. Ju större tång desto naturligare blir lockarna. På långa hår håller ofta frisyrer väldigt bra. Klipper du upp håret lite grann faller det också snyggare.


1.) Ta slinga för slinga och börja med överhåret, sedan är det bara att fylla på med mer lockar om det behövs i håret undertill. På så sätt sparar du tid och får ett naturligare svall.


2.) Locka varje slinga från toppen och ner. Locka alltid åt samma håll, men lämna den sista hårsnutten längst ner rak.


3.) Dra fingrarna genom håret och spreja med en saltvattensprej (ex. Hårologi´s Beach Spray). Det ger håret lite mer självfall och stadga.


Kort hår: En kort frisyr kan vara lätt att hantera och väldigt skön. Samtidigt också svår att "stajla", om du hela tiden måste föna den till rätt form. Var noga med att föna håret efter att du har duschat, har du virvlar kan de lätt göra håret lite bångstyrigt.


1.) Använd en plattång och dra igenom så gott det går. Vi har plattänger för kortare hår som är mycket mindre och smalare och hjälper dig att komma åt ordentligt. Platta det längre håret noga ute i topparna för att få en taggig känsla.


2.) Ta ett mjukt vax på händerna och dra det genom håret. Tänk på att inte ta för mycket, annars kan det lätt se fett ut. Krama in vaxet i de kortare partierna, det ger en lite busigare look.


3.) Avsluta med att spreja håret med en sprej (ex. disp core spray). Det ger stadga och ser till att de små hårstråna inte flyger omkring.


Och för de som har "mellanlångt" och vill piffa upp det så är värmespolar toppen:


1.) Ta slinga för slinga och linda upp håret på värmespolar. Linda upp lika stora slingor på de största spolarna i vågräta linjer. Tänk på att ta lika stora slingor och hela tiden rulla håret åt samma håll.


2.) När du har lockat klart håret drar du fingrarna genom det och lägger håret på plats.


3.) Avsluta med en glans-sprej (ex.wellas high hair) så du får stuns och glans i håret. Det ger den där extra lyxiga känslan.

 

MJÄLLIGA FAKTA FRÅN HÅROLOGI


Vad är mjäll?


Mjäll är ett mycket vanligt problem och berör de flesta av oss i varierande grad. Mjäll kan lätt förväxlas med torr hårbotten, men mjäll har större flagor och oftast bara på vissa områden på huvudet och oftast är flagorna mer glänsande än de mindre flagorna från torr håtbotten. Mjäll är varken smittsamt eller farligt, men kan upplevas både fult och plågsamt om det blir för mycket av det.


Mjäll kännetecknas av klåda och fällning av döda hudceller från håtbotten, som lätt blir synliga när du bär mörka plagg (mjäll är grå-vita). Tillståndet kan variera i sin intensitet, men vid de flesta tillfällen kan mjäll kontrolleras med enkla medel. I vissa fall är det däremot sjukdomar, som tex. psoriasis eller seboroisk eksem, som ligger bakom och då kräver tillståndet lite kraftigare behandling.


VAD ORSAKAR MJÄLL?


Många faktorer har ansetts vara orsak till mjäll, så som torr hårbotten, fet hud, för frekvent/ofrekvent schamponering, dåligt näringsintag, stress eller användande av för mycket hårprodukter. Visst kan dessa faktorer bidra till att förvärra tillståndet, men den riktiga boven är en fettälskande jästsvamp kallad Malassezia Ovale (förr kallad Pityrosporum Ovale).




Denna svamp finns i hårbotten hos de flesta människor, men orsakar inte alltid problem. Ibland kan det dock bli förmycket av denna svamp i hårbotten och det ger en ökad avlagring av hudceller.


Det är normalt att hudceller dör, och att de ersätts av nya, unga hudceller. Normalt tar den här processen några månader och i det tempot är mjällen så beskedliga att dom knappt är synliga. Vid stor tillväxt av Malassezia, kan denna process ske så snabbt som på 11 dygn. Då dör och fälls så många hudceller samtidigt att de klumpar ihop sig med hjälp av fett och hår från hårbotten och därmed blir mjället lättare synbart. Vad som orsakar denna stora tillväxt av jästsvamp i hårbotten är inte helt klart, men många av de tidigare nämda orsakerna har nämnts som möjliga förklaringar på överväxten; ökad olje/fettproduktion från körtlar i hårbotten, hormonella förändringar, stress, sjukdom neurologiska tillstånd som parkinsons-sjukdom, nedsatt immunförsvar, för ofrekvent schamponering eller ärftlig benägenhet för Malassezia-svampen.